Hoe kan je moedervlekken verwijderen

Hoe kan je moedervlekken verminderen?

Moedervlekken krijgt iedereen, van klein naar groot, ze zijn er in verschillende soorten en maten. Het is voor te stellen dat u een moedervlek heeft waar u last van heeft. Hij jeukt, of hij is te dik of misschien gewoon heel opvallend als u in uw bikini of zwembroek op het strand of in het zwembad loopt. Gelukkig zijn er manieren om ze te verwijderen.

Bij de dokter laten wegsnijden

U kunt een moedervlek bij de dokter weg laten snijden. Ten eerste zal de arts altijd kijken of het een goedaardige moedervlek is of niet, voordat hij hem weg zal gaan snijden. Dit is uiteraard altijd van belang om na te laten kijken. U weet tenslotte nooit of het een goede of slechte moedervlek is. Houdt u daar dus altijd rekening mee. De dokter zal hem met een scalpel verwijderen, nadat er ene verdovend middel op de huid gesmeerd is. Vervolgens komt er een pleister op en u bent klaar.

Weg laten laseren

U kunt de moedervlek ook in ene kliniek weg laten laseren. Een moedervlek verwijderen gaat op die manier erg gemakkelijk en is weliswaar gevoelig, maar na verloop van tijd zal de donkere plek dezelfde kleur als de rest van uw huid aannemen. Deze methode is alleen wel vele malen prijziger, dus is het van belang er goed over na te denken of u er het geld voor over heeft.

Moedervlek verwijderen met Skinlight

Ook is er de mogelijkheid om uw moedervlek zelf te verwijderen, door er crème van Skinlight overheen te smeren. Na 6 tot 8 weken ziet u al resultaat en uiteindelijk zal het net zijn of u nooit een moedervlek heeft gehad. Dit is de goedkoopste oplossing. Maar ook hier, mocht u de moedervlek niet vertrouwen, laat u er dan door de huisarts naar kijken, om eventuele problemen te voorkomen.